Elektronikai gyártósorok kialakítási lehetőségei

OData támogatás
Konzulens:
Hajdu István
Elektronikai Technológia Tanszék

Diplomatervem az SMT gyártósorok felépítésével és különböző teljesítményű sorok kialakítási lehetőségeivel foglalkozik.

Áttekinti a berendezés gyártók utóbbi években tapasztalható konstrukciós törekvéseit. Külön figyelmet fordít a gyártósori hatékonyság növelésének aktuális feladataira, köztük a további miniatürizálódásból és a termelésinformatikából adódó követelményekre, a 01005 méretkódú alkatrészek gyárthatóságára és a gyártósori szintű termelésirányítás MES eszközeire.

35 forgalmazott gyártósori eszközt válogattam ki az áttekintett berendezések közül a következő területekről: forrasz paszta felvivők (stencil és szita nyomtatók), beültető gépek, reflow és szelektív forrasztó berendezések, konveyorok, tároló és puffer eszközök, alkatrész kondicionáló tárak, tisztító-mosó berendezések, panel daraboló és jelölő berendezések, ellenőrző eszközök.

A válogatásnál figyelmet fordítottam arra, hogy a választékban nagy kapacitású in-line gyártás, közepes termelékenységű üzem és kisvállalkozás illetve prototípus gyártás berendezései egyaránt előforduljanak.

Az eszközöket az előnyös alkalmazás szempontjai szerint táblázatokba rendeztem, amelyek segítségével különböző gyártósori összeállítások könnyen tervezhetők. Összeállíthatók egyszerű rögzített profilú vagy különböző gyártmány variációk (altípusok) termelésére alkalmas valamint lebegő beállítású teljesen rugalmas gyártósorok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.