Elektronikai termékek gyártástámogató rendszerének fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Napjainkban már egy hardware szektorban szereplő kis- és középvállalkozás számára is érdemes megfontolni egy gyártástámogató rendszer bevezetését. A rendszer használatával a dolgozók könnyebben nyomon tudják követni a belső céges folyamatokat, készletszinteket, gazdasági adatokat, vagyis összeségében egy sokkal átláthatóbb működést kapnak a felhasználók minden szinten.

Jelen diplomaterv témája és célkitűzése egy, a feladatkiírásban szereplő gyártástámogató rendszer kifejlesztése elektronikai termékeket előállító, összeszerelő kisvállalkozás számára.

A feladatkiírásban szereplő szempontok alapján felállítottam a szoftverrel szemben támasztott követelményrendszert, mely alapjául szolgál a dolgozatban bemutatásra kerülő rendszertervhez,

A Diplomaterv során elkészült feladatmegoldás egy .NET-es környezetbe ágyazott SQL adatbázis, mely megfelel a feladatkiírásban definiált szempontoknak. A működéshez szükséges adatokat egy SQL adatbázisban tárolja a rendszert, melyet a MySQL Workbench használatával készítettem el. A felhasználói felület, valamint a program funkcióinak leimplementálására a .NET keretrendszert használtam.

A szoftver funkcióinak tesztelése a fejlesztéssel párhuzamosan zajlott, a végrehajtás módját tekintve manuális tesztelést végeztem. A folyamatosan futtatott teszteket a dolgozat végén kerülnek bemutatásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.