Elektronikus aláírásokat kezelő eszköz készítése

OData támogatás
Konzulens:
Huszerl Gábor Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az informatika egyre szélesebb körű elterjedésével kezdett el fejlődni az elektronikus aláírás is. Több országban, köztük Magyarországon is engedélyezték a használatát és elfogadását. A szakdolgozatom aktualitását az új személyi igazolványok megjelenése okozta, ugyanis 2016-os évben kiállított személyi igazolványok tartalmaznak az állampolgár részére kiállított tanúsítványt. Ezzel a tanúsítvánnyal az állampolgár aláírhat dokumentumokat, amit a saját aláírásával bizonyítja, hogy csakis ő írta alá, és nem valaki más, és elküldheti a saját aláírását tartalmazó dokumentumot az aláírást váró félnek.

Az elektronikus aláírás témakörében teszek egy elméleti áttekintőt, amivel a témakörben szóba kerülő fontosabb fogalmakról ejtek szót.

Az elméleti áttekintőm segítségével megtervezek egy olyan alkalmazást, amely képes elektronikus aláírások képzésére, illetve ezek ellenőrzésére.

Ezen tervek alapján következik az implementációs rész, ahol egy használható szoftver fog elkészülni. Ez a szoftver egy prototípus, ami annyit takar, hogy nem fog felhasználói felülettel rendelkezni, hanem csak egy konzolos alkalmazás lesz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.