Elektronikus dokumentummenedzsment kialakítása biztosítói környezetben Open-Source alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Feladatom célja a dokumentumkezelő rendszerek megismerése és feltérképezése, majd ezek alapján a számomra megfelelő rendszer kiválasztása. A fő cél a kiválasztott rendszer részletesebb megismerése és funkcióinak bővítése volt.

Dolgozatomban rövid áttekintést adok a dokumentumkezelő rendszerek általános fontosságáról, és a szabad szoftver előnyeiről. Ezen kívül részletesen ismertetem az Alfresco dokumentumkezelő rendszer használatát, továbbá előnyeit. Emellett kitérek a feladataim során használt technológiák legfontosabb jellemzőire.

Feladatom során az Alfresco alapfunkcióinak használata mellett egyéb funkciók integráltam a rendszerbe, illetve alkottam meg. Ezek a dokumentummodellek és űrlapok megtervezése és elkészítése, az Audit, nyomon követhetőség beintegrálása, megjelenítése, az LDAP segítségével vállalati címtár használata, dokumentum feltöltés lehetősége kétféle módon, és egy rendező script fejlesztése.

A szakdolgozatom végén összefoglalom a rendszer működésével kapcsolatos tapasztalataimat és véleményemet, tesztelem a működéssel kapcsolatos elvárásaimat, illetve a nagy darabszámú dokumentum feltöltésére vonatkozó teljesítményt. Ezen kívül ismeretetek néhány továbbfejlesztési lehetőséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.