Elektronikus jegyzőkönyvvezető portál

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Sok más sporthoz hasonlóan a korfballban is természetes igény van arra, hogy mérkőzésekről jegyzőkönyvek, játékosokról és csapatokról statisztikák készülhessenek. A felsorolt igények kielégítésére készítek el egy olyan internetes alkalmazást, amelynek fő profilja, hogy jól használható kezelőfelületet biztosít mérkőzések online dokumentálására, játékosok és csapatok nyilvántartására. Mindezek mellett az oldal egy információs portál szerepét is betölti, amely mindenki számára lehetővé teszi a felhőtlen böngészést múltbéli vagy akár éppen folyó mérkőzések eseményeiről, statisztikákról is.

A portál olyan technológiákkal készül, mint az ASP.NET MVC 3, az adatkezelést megkönnyítő Entity Framework és a felhasználói élmény növelésére alkalmas jQuery.

Szakdolgozatom első felében áttekintő képet adok a fent említett technológiákról. Ezt követően specifikálom az alkalmazás működésének elvárt követelményeit.

A dolgozat jelentősebb része a szoftver elkészítésének folyamatát, ezen belül is egy-egy érdekesebb probléma megoldását mutatja be. A tervezés szakaszában az adatbázisséma kialakítása után bemutatom az Entity Framework-kel generált osztálymodellen végrehajtott módosításokat, majd áttérek a weboldal látványtervének elkészítésére.

A tervezés befejezése után ismertetem az implementáció menetét és néhány lényeges funkció működését, kiemelt figyelmet fordítva a webalkalmazás biztonságára és teljesítményére egyaránt.

Végül, de nem utolsó sorban beszámolok az elkészült szoftver teljesítményéről, annak optimalizálásáról, az alkalmazás éles környezetben való teszteléséről, valamint javaslatokat teszek továbbfejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.