Életvitel napló Windows 8 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az emberek számára egyre fontosabb lett a mozgás és táplálkozás nyomon követése. Egyre többet foglalkoznak különféle diétákkal, és fejlődésükről egyre több feljegyzés születik. Ezek bekerülnek a naptárba, vagy egy jegyzetpapírra, amelyek megsérülhetnek, elveszhetnek.

A dolgozatban egy olyan Windows 8 alapú szoftvert mutatok be, amellyel ezek a problémák megszűnnének, és több évre visszamenőleg, rendezett formában tárolhatjuk, előkereshetjük eredményeinket. A táplálkozás, testtömeg, testzsír és a mozgás figyelemmel kísérésében lesz a segítségére a felhasználónak. Az alkalmazás részletes bemutatásra kerülése előtt az Olvasó megismerheti a .NET 4.5 és a Windows 8 újdonságait, amelyek a szoftver alapját adják. Így bemutatásra kerül az aszinkron metódushívás, az új felület, valamint az alkalmazás által részben használt FatSecret API és az OAuth 1.0-s protokoll is.

Az üzleti logika tervezésénél részben a FatSecret oldalra, részben a már létező Windows 8-as alkalmazásra építettem. A felhasználói felület tervezésekor figyelembe vettem az új operációs rendszer sajátosságait.

Mindent figyelembe véve, kijelenthetjük, hogy ez az életvitel napló segít egy új életstílus kialakításában, de ehhez a rendszeres testmozgás elengedhetetlen.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.