Életvitel napló Windows 8 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban világméretű problémát jelent egészséges életmódunk tudatos fenntartása. Az egészség elsődleges meghatározó tényezője a helyes táplálkozás. A mai táplálkozási lehetőségek mellett, nagyon körülményes, illetve komoly odafigyelést igényel az, hogy megfelelő figyelmet tudjunk fordítani az egészséges táplálkozás betartására. Friss felmérések szerint (2014) az elhízás üteme gyorsabb, mint a világ népességének növekedése . Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut a rendszeres mozgásra, sportolásra mind a fiatalok, mind pedig az idősebbek körében.

Diplomamunkám egy olyan alkalmazásrendszer elkészítése, mely segítséget nyújt a felhasználók által bevitt adatok (tevékenységek, étrendek, súlyértékek) rendszeres nyomon követésére, ezzel is elősegítve a felhasználók egészséges életmódjának betartását.

A dolgozat elkészítésének folyamata három nagyobb részből épült fel. Az első részben az alkalmazás architektúrális kialakítását készítettem el. Ehhez a Felhasznált technológiák fejezetben lévő technológiák megismerésére, felhasználására volt szükségem. Ezt követően megtervezésre került a kliens alkalmazásokat kiszolgáló szerver oldali Backend rész, illetve az adatbázis séma kialakítása.

A második részben elkészült a dolgozat magját képező Windows 8, 8.1-es, és a Windows Phone 8.1 kliens alkalmazás. Itt többek között szükség volt különböző szolgáltatások megvalósítására és változatos felhasználói felületek kialakítására is.

A harmadik részben az alkalmazás szerver részét hostoltam, mint web szolgáltatást, a Microsoft felhő platformjában, az Azureban.

Összegzésképpen elmondható, hogy diplomamunkám eredményeként egy olyan alkalmazásrendszer jött létre, mely nagy figyelmet fordít az aktuális, korszerű technológiákra, illetve a napjainkban meghatározó problémát jelentő egészséges életmód kezdetleges kialakítására, fenntartására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.