Ellátási lánc megvalósítása Hyperledger keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

Manapság egyre népszerűbbek az informatikában az elosztott rendszereken alapuló alkalmazások. Az decentralizált technológiák legnépszerűbb megvalósításai a Blockchain alkalmazások. Mivel engem ez a téma érdekelt szerettem volna a szakdolgozatomat is a Blockchain technológiáról írni, szakirányomnak megfelelően pedig a nagyvállalti megközelítést kerestem.

Szakdolgozatomban bemutatom a manapság nagyon népszerű Blockchain technológia alapvető elméleti hátterét, előnyeit és a manapság legismertebb alkalmazásokat, amik a technológián alapszanak.

Összehasonlítom a különböző megvalósításait a Blockchain technológiának és megvizsgálom, hogy nagyvállalati környezetben melyiket érdemes a leginkább használni. Az itt kiválasztott keretrendszer működését, komponenseit és munkafolyamatát részletesen kifejtem.

Bemutatom az ellátási lánc alapvető működését és menedzsmentjének alapelveit és a nagyvállalati környezetben optimális technológia segítségével egy egyszerű, kevés szereplőt tartalmazó ellátási láncot megvalósító alkalmazást implementálok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.