Ellátási lánc menedzsment támogatása a sörjáték szimulációs környezetének fejlesztésével

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozat készítése során részletesen meg kellett ismerkednem az ellátási lánccal, feladataival és az ellátási lánc menedzsment működésével. Ehhez különböző forrásokból megfelelő mennyiségű is minőségű információra volt szükség. Miután az elméleti tudást megszereztem, gyakorlatban is megvizsgáltam az ellátási láncot. Ehhez egy tipikus nagyvállalati környezetet vettem alapul, majd annak SAP rendszerén keresztül tovább elemeztem a vállalatirányítási rendszer biztosította lehetőségeket.

Ezt követően megismerkedtem az ellátási láncot szimuláló sörjátékkal, melyet oktatási célra fejlesztettek ki. Miután megértettem a szimulációs program működését, magam is megterveztem és megvalósítottam Java nyelven egy egyszerű felhasználói felülettel rendelkező játékot. A játékot felhasználók bevonásával futtattam, illetve lehetővé tettem, hogy a program előre meghatározott adatokat betöltve fusson.

Végül az adatok elemzése és a játékosok viselkedésének megfigyelésével, megterveztem és megvalósítottam egy olyan robotot, mely az elérhető adatok alapján számításokat végezve adja le az aktuális körre a rendelését, ezzel megközelítve és sok esetben megelőzve az átlagos felhasználói teljesítményt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.