Élő halat szállító tehergépjármű fedélzeti egységének kifejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A feladatom egy élő halak szállításával foglalkozó cég számára készített alkalmazás kifejlesztése volt Android platformon. Az alkalmazás egy tehergépjármű rakodóterében elhelyezett vízzel teli tartályok mérési eredményeit jeleníti meg. Az eredményeket egy, a műszerfalon elhelyezett Androidos táblagép mutatja a gépjárművezető számára. A tartályokhoz tartozó víz minőségének elvárt állapotát a benne lévő halak fajtája és mennyisége határozza meg. A mérési adatokat USB kapcsolaton keresztül fogadja a táblagép a mérőműszer felől másodpercenkénti gyakorisággal. A kapott adatokat tartályonként külön-külön képes megjeleníteni egy konfigurálható felhasználói felületen.

Az alkalmazás segítségével a szállítás során keletkező hibákról a jármű vezetője menet közben azonnal értesül. Az összes előfordulható hiba elhárításához részletes leírást kap, amely tartalmazza a végrehajtandó lépések pontos listáját. Az alkalmazás a szállítás során rögzített hibákat és fontosabb adatokat folyamatosan képes továbbítani a központi szerver felé.

A dolgozat első felében bemutatom az alkalmazás fő funkcióit és a helyes működéséhez szükséges követelmények listáját. A következő fejezetekben ismertetem a fejlesztés során alkalmazott technológiák rövid leírását és a Halszállítás alkalmazás elkészített prototípusának részletes felépítését. Végül bemutatom a tesztelésre szánt segéd alkalmazást, amely megvalósítja a célalkalmazás által is használni kívánt kétirányú USB kommunikációt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.