Előfizetői rendszer fejlesztése és integrációja felhőszolgáltatások használatával

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a rohamosan fejlődő cloud technológiára számos népszerű szolgáltatás épül. Az immáron számos platformon jelenlévő Tresorit egy ilyen titkosított felhő alapú tárhelyet biztosító rendszer, amely a Microsoft Azure felhőben fut. Célja többek között dokumentumok biztonságos megosztása, szinkronizálása, illetve biztonsági mentés készítése.

Amikor egy cég fizetős, extra szolgáltatást nyújtó termékkel lép a nemzetközi piacra, számos új kihívással kell szembesülnie, ilyen például a fizetőportál PCI (Payment Card Industry Data Security Standard - kártyaadatokra vonatkozó kezelési irányelvek) megfelelősége, a számlakibocsátásra vonatkozó jogszabályok. Gyakori megoldás egy harmadik fél által üzemeltetett szolgáltatás igénybevétele az átutalások és az árusítás kezelésére, ez a megoldás viszont vagy valamilyen köztes CRM rendszert igényel, amelyet testre kell szabni a meglévő infrastruktúrához vagy saját implementáció szükséges a rendszerek integrációjához.

A Tresorit által használni kívánt, PCI megfelelősséggel rendelkező felhő alapú számlázó rendszer termékkatalógust biztosít, képes kezelni a felhasználók előfizetéseit ezekre a termékekre, automatikusan megújítani azokat a felvitt elektronikus fizetési módok segítségével. Dolgozatom célja a Tresorit jelenleg használatban lévő Azure alapú rendszereinek összekapcsolása az előfizetéses modellt támogató számlázó szolgáltatással, azaz elosztott rendszerek közötti integráció és szinkronizáció megvalósítása, Microsoft Azure, Microsoft .NET, Microsoft SQL Server, Entity Framework és kapcsolódó modern technológiák felhasználásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.