Előrefizetéses tarifát támogató modul fejlesztése okosmérős rendszerekhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ráth István Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Diplomatervem keretében bemutatom az okos hálózatókat, részletesebben az okos mérést. Az okos hálózatok komplex, szabványok által leírt rendszerek, amihez integrálódni, és megfelelő szolgáltatási szintet biztosítani sok kihívással jár. Ezeket a kihívásokat megvizsgáltam, és próbáltam megfelelni ezeknek munkám során.

A szolgáltatás orientált architektúra megoldást nyújt a felmerült kihívások jelentős részére. A szolgáltatás orientált architektúrát és integrációs megoldásokat szintén ismertetem, illetve a modul tervezésénél és implementálásánál alkalmazom azokat.

Megvizsgáltam keretrendszereket, amelyek absztrahálják a szolgáltatás implementációt és integrációt. Meghatároztam a keretrendszer használatához mintákat, amiket alkalmazva a nem-funkcionális követelmények költséghatékonyan implementálhatóak, ezzel választ adva az okos hálózatba szánt alkalmazások fejlesztésének támogatására. A keretrendszerek közül a Spring Integration integrációs keretrendszert használtam az elkészült modulban.

Az előrefizetéses modult modell vezérelt módszertanokat használva terveztem meg. A modul jelenlegi állapotában nem éles működésre van szánva, célja a minták bemutatása.

Az elkészül modul bemutatása során a folyamatláncokban szereplő szolgáltatások összekötését emeltem ki.

Végül bemutatom a modult működés közben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.