Előrejelzés QAD EA vállalatirányítási rendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

„A termelésmenedzsment szinte valamennyi feladatának megoldásához nélkülözhetetlen a gyártott termék vagy nyújtott szolgáltatás iránti igény várható mennyiségének meghatározása.”[1]

Szakdolgozatom két részre bontható. Első részében a QAD EA rendszer standard előrejelzési moduljának működését, előrejelzési algoritmusait és adatbázisának szerkezetét mutatom be. Ezután a második részben egy Modell Vállalat egy előrejelzés karbantartó modul létrehozásának folyamatát írom le. Ezt a rész egy specifikáció leírásával kezdem, melyben összefoglalom, hogy milyen igényeket fogalmazott meg a Modell Vállalat számomra, milyen funkcionális részeket kell létrehoznom amit majd szeretnének használni. A specifikáció után indokolom meg miért nem tudtam a QAD standard tábláit használni, miért kellett új táblákat létrehoznom és azokkal dolgoznom. Meg kellett terveznem és létre kellett hoznom egy olyan eljárást, amellyel a Modell Vállalat értékesítési adatait és törzsadatait transzportálom a QAD EA rendszerbe. Lehetővé kellett tennem az adatok karbantartását a felhasználók számára, illetve különböző funkciókat az értékesítési akciók felvételére.

Az elkészült programot több tesztesettel teszteltem, amit a szakdolgozatom végén szemléltetek. A munkám eredménye egy, a Modell Vállalat által nevezett előrejelzési karbantartó, amelyet ő éles rendszerben is használ.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.