Elosztott adatgyűjtő redszer okosváros környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vörös András
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban az internetre kötött eszközök száma rohamosan nő. Okosváros környezetben az ilyen eszközök felhasználása igen széleskörű. Egy ilyen felhasználási mód a különböző szenzorok internetre való csatlakoztatása. Ezektől az eszközöktől rengeteg adatot tudunk gyűjteni, amiből hasznos információkat lehet nyerni. Azonban az információ kinyerése ebből a rengeteg adatból nem egyértelmű.

A dolgozatban egy adatgyűjtő rendszer, és a hozzá tartozó elosztott adatfeldolgozó rendszer megtervezésével majd megvalósításával foglalkoztam. A célom az volt, hogy egy olyan rendszert hozzak létre, amely nem csak gyűjti és feldolgozza az adatokat, de ezt hibatűrő és elosztott módon teszi. Emellett egyszerűen bővíthető és van annyira sokoldalú, hogy okosváros környezetben változatos problémák megoldására lehessen használni.

A tervezés és megvalósítás közben kipróbáltam és felhasználtam mind bevált, mind új technológiákat. Fejlesztettem internetre csatlakoztatott beágyazott rendszerekre és teljesértékű operációs rendszert futtató kártyaszámítógépekre is. A megoldásom működését pedig egy aktuális probléma, a légszennyezés mentén demonstráltam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.