Elosztott adatgyűjtő rendszer TI Sensor Hub felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A beágyazott rendszer speciális célra tervezett eszköz, amely hatékonyan látja el az előre meghatározott feladatát. Az ilyen eszközök hálózatba kapcsolásának célja a működésük során keletkező adatok egymással, vagy más eszközökkel történő megosztása. A beágyazott adatgyűjtők fizikai mennyiségeket mérő és a mérési eredményeket továbbító rendszerek. Az elterjedt, ethernet alapú hálózatokban sokféle különböző felhasználási területű kommunikációs protokoll használatos.

A feladatom olyan elosztott adatgyűjtő rendszer prototípus készítése volt, amely különböző típusú mennyiségeket mér, és ennek megfelelően továbbítja az eredményeket. Ez ebben az esetben a gyorsulást, a szögsebességet és a mágneses térerősséget, azaz a gyorsan változó adatokat mérő, nagyobb mintavételi frekvenciájú szenzor kezelését, valamint a környezeti hőmérsékletet, a légnyomást, a páratartalmat és a fényerősséget ritkábban mérő szenzorok eltérő kezelését jelentette.

Az általam készített rendszer a fenti követelményeknek megfelel és alapul szolgálhat egy gyakorlatban is használható elosztott adatgyűjtő rendszer fejlesztéséhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.