Elosztott és hibatűrő flottakövető rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Heszberger Zalán Tamás
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban, a nagy gazdasági válság közepén, az emberek ott spórolnak, ahol csak tudnak és megszabadulnak felesleges értékeiktől. Különösen igaz ez az olyan gyorsan fejlődő területeken, mint a telefon- és számítástechnika.

A cégek folyamatosan selejtezik a szervereiket, melyek még nagyon jó szolgálatot tehetnek egy hatékonyan megírt szerver alkalmazás alatt. A régi helymeghatározásra képes okostelefonok pedig sokszor eladhatatlanok, vagy jelképes összegért cserélnek gazdát, ezért inkább a fiókban hevernek, miközben egy flottakövető rendszer mobil klienseként élhetnék új életüket.

A félév során létrehozott flottakövető rendszer elosztott, erősen skálázható és alacsony memória igényű, ezért kiválóan futtatható régi szervereken. A mobilhálózaton átvitt adatmennyiség a megfelelő protokoll kialakításával minimálisra csökkent, amely lehetővé teszi a legkisebb mobilinternet csomagok használatát. A terheléses vizsgálat meghatározta a rendszer korlátait, az erőforrás használatból pedig számítható volt az üzemeltetési költség.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.