Elosztott és skálázható rendszerek tervezése és fejlesztése modern tervezési minták segítségével

OData támogatás
Konzulens:
Tóth Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy alkalmazás fejlesztésekor fontos szempont az alkalmazás alapjául szolgáló architektúra választása. Ennek folyamán mérlegelni kell, hogy milyen követelményei vannak a szoftverünknek és milyen nehézségek jelentkezhetnek az implementáció során. A modern rendszereknél gyakorta fellépő problémák a komponensek közötti szoros csatolás, a nehéz skálázhatóság, valamint a technológiai rugalmatlanság. Többek között ezekre a problémákra nyújt megoldást a mikroszolgáltatások architektúra.

E dokumentum bemutatja a mikroszolgáltatások architektúrát, annak előnyeivel és hátrányaival. Ezen felül végig vezet egy, az architektúrára épülő alkalmazás fejlesztésén, mely közben megismerteti a fontos technológiákat és tervezési mintákat, amik által effektív mikroszolgáltatások építhetők. Rávilágít a fejlesztés közben fellépő esetleges problémákra és megpróbál megoldást nyújtani rájuk.

Az olvasó megismerheti a szolgáltatások tervezésének folyamatát és a tervezés során használt mintákat, a belső és külső kommunikáció működését, a szolgáltatások védelmét a kéretlen behatolókkal szemben, a komponensek helyes működésének vizsgálatát, valamint az elkészült mikroszolgáltatások konténerekben való üzemeltetését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.