Elosztott hardver- és szoftverrendszer fejlesztése az Eurobot versenyre

OData támogatás
Konzulens:
Varga Dániel
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az Eurobot egy nemzetközi, diákoknak meghirdetett robotverseny, melyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai tanszékének csapata, együttműködve a Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszékkel, már több mint 10 éve részt vesz. Az évek során megszerzett tudás, tapasztalat segítségével a csapat az induló robotot folyamatosan fejleszti. A 2015-ös versenyre készülő robot architektúrája is megújult, ennek köszönhetően csatlakozhattam a csapathoz.

Az új kialakítás miatt az egyes feladatokért felelős perifériakártyákat is újra kellett tervezni, ezek közül a BDC Node, az Input Node és a Drive Node elkészítése képezi a diplomamunkámat.

Diplomatervemben ismertetem a robot architektúrájának korábbi és megújult változatát, összehasonlítva azok előnyeit és hátrányait. Ezt követően minden perifériakártya esetén részletesen bemutatom a tervezés, elkészítés folyamatát, ismertetem az elkészült szoftver működését, a tesztelés menetét. Végül összegzem a folyamat során szerzett tapasztalataimat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.