Elosztott játékok real-time kommunikációjának megvalósítási lehetőségei

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A feladatom valós idejű kommunikáció megvalósítása két eszköz között egy Android alkalmazásban, a kapcsolat jellemzőinek mérése, a nem kívánt jelenségek csökkentése. Az applikáció Bluetooth, Wi-Fi Direct vagy Wi-Fi kapcsolatot használhat a kommunikációra.

Implementáltam a különböző kapcsolatok felépítését és létrehoztam egy egységes interfészt a socketek kezelésére. Ezáltal az alkalmazás a kapcsolatfelépítés után képes egységesen kezelni az adatátvitelt.

Megvalósítottam egy tesztalkalmazást, mely segítségével megmértem az egyes kapcsolatok jellemzőit. A mérés során meghatároztam a különböző technológiák átlagos átviteli késleltetését, valamint a késleltetés és a csomagméret közötti összefüggést. A mérésekhez össze kellett szinkronizálni a két eszköz óráját, ezt a Precision Time Protocol használatával tettem meg.

Implementáltam egy demonstrációs alkalmazást, amely átlagos átviteli késleltetésű csomagok esetén hibamentesen működik, kiemelkedően nagy késleltetésű csomagok, vagy csomagvesztés okozta hibák után pedig képes helyreállni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.