Elosztott kiberfizikai rendszerek kommunikációs technológiáinak vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vörös András
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Kiberfizikai rendszerek gyakran elosztottan kritikus szolgáltatásokat valósítanak meg, tehát erősen támaszkodnak különböző kommunikációs technikákra. Az én feladatom is a szakdolgozatban megismerni, felmérni a szóba jöhető kommunikációs megoldásokat. A munkám egyik fő motivációja, hogy a tanszéki demonstrátor rendszerhez felmérjem, hogy mely technológiák jöhetnek szóba, mely technológiákat lehet érdemes használni.

Munkámat irodalomkutatással kezdem, felmérem a rendelkezésre álló technológiákat. Az irodalomban megismert protokollokat kipróbálom és megvizsgálom a felhasználhatóság szempontjából.

Emellett fontos feladatom az irodalom vizsgálata és olyan benchmark megközelítések keresése, vizsgálata, amelyek alkalmasak lehetnek a különböző kommunikációs megközelítések összehasonlító elemzésére. Az irodalomban többféle benchmarkot is találtam, azonban ezekhez sajnos ritkán volt elérhető implementáció, így a benchmarkok tanulságait felhasználva magam fejlesztettem pár benchmarkot, amely segítségével utána összehasonlítottam a kommunikációs rendszereket.

Munkám eredménye elsősorban a szakirodalom alapos felmérése, és egy prototípus benchmark rendszer kifejlesztése, amely segítségével a kezdeti méréseket elvégeztem. Fontos megjegyezni, hogy a méréseket úgy végeztem, hogy reprezentatívak legyenek a tanszéki demonstrátor rendszer szempontjából.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.