Elosztott kommunikációs alkalmazás iOS platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozat célja egy két felhasználó között kapcsolatot biztosító kommunikációs alkalmazás elkészítése.

Az alkalmazás segítségével a felek két típusú kommunikációt tudnak egymással megvalósítani. Egyrészt egy hagyományosnak mondható beszéd alapút biztosít, majd ezt egy rajz alapú kommunikációval tudják kiegészíteni a felhasználók.

A szakdolgozat során először megismerem az iOS platformot, majd röviden bemutatom a jellegzetességeit. Ez után felderítem az alkalmazás használati eseteit, majd ez alapján megtervezem az elkészítendő alkalmazás architektúráját.

Ezt követően megvizsgálom, hogy az iOS platformon milyen API-k, könyvtárak állnak rendelkezésre, amiket felhasználhatok az előzőleg megtervezett architektúra megvalósításához, majd ki is próbálom ezeket a módszereket, megoldásokat.

Ezt a tudást felhasználva megtervezem részletesen az alkalmazás felépítését, az osztályokat, a használandó algoritmusokat.

Ezt követően megvalósítom a megtervezett szoftverrendszert, ahol szükséges, ott javításokat és változtatásokat alkalmazok, majd a kész alkalmazást tesztelem.

Végül összefoglalom a szakdolgozat készítése során szerzett tapasztalataimat, majd az alkalmazáshoz továbbfejlesztési javaslatokat teszek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.