Elosztott perifériarendszer fejlesztése az Eurobot versenyre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Tevesz Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék csapata 2007 óta vesz részt az Eurobot nemzetközi robotikai versenyen. A rendezvényre elsősorban európai országok csapatai jelentkeznek, akiknek a feladata egy, opcionálisan kettő autonóm robot megtervezése és megépítése, amely az adott év ügyességi kihívásait végrehajtja.

A tanszéki csapat az eddigi merev, úgynevezett szendvics hardverstruktúrán alapuló architektúra megújítását tűzte ki célul a 2015-ös versenyre. Az alacsonyszintű vezérlésekért felelős CoreCard már korábban elkészült, azonban ehhez még a feladatspecifikus perifériakártyákat meg kell tervezni.

Diplomamunkám tehát háromféle perifériakártya megtervezését, kezelőprogramjának implementálását, illetve tesztelését követi végig. Először a kommunikációs buszok közti átjárást biztosító Gateway modult, majd a tápfelügyeleti és árammérési feladatokat végző Power Node-ot, végül pedig a DC motorok meghajtásáért felelős Drive Node-ot mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.