Elosztott teszthálózat integrált monitoring rendszere

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Csaba
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A szenzor és gép-gép kapcsolatok közti kommunikáció kutatásában nagy segítséget jelentenek az elosztott teszthálózatok. Az Android alapú okostelefonok elterjedésével költséghatékonyan lehet olyan Internet Protokoll (IP) alapú szövevényes hálózatot létrehozni, amelyen egyszerűen futtathatók a vizsgálni kívánt algoritmusok megvalósításai. A szimulációs vizsgálatokkal ellentétben az ilyen tesztek értékelése nehézkes, mert különböző eszközökön rögzített eseményeket kell egy egységes rendszerben értékelni.

A diplomatervezés során egy ilyen teszthálózat monitoring rendszerét terveztem és valósítottam meg. A monitoring rendszer egy központi egységén jelenítettem meg a teszthálózat állomásainak állapotát. A monitoring rendszer további feladata, hogy segítségével hibakeresési célokból vissza lehessen követni az eseményeket.

A rendszert PHP programozási nyelvben valósítottam meg és felhasználtam a twitter bootstrap megjelenítő rendszert, ezáltal egységes, és a szakirodalomban már ismert megjelenítő felületet biztosítottam. A rendszert teszteltem egy virtuális környezetben, bizonyítottam működőképességét és átadtam a teszthálózat fejlesztőinek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.