Emagazin szerkesztő alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a papír alapú magazinok mellett, a digitális magazinok is egyre nagyobb teret nyernek. Ez valószínűleg a technika fejlődésének, és a mobil eszközök térhódításának, valamint a bennük rejlő új lehetőségeknek, mint az interaktív tartalmak, a gyors szerkeszthetőségnek köszönhető.

Az informatika térhódítása ebben az üzletágban is igen jelentős, egyre több olyan szoftver jelenik, meg amely valahogyan a grafikusok és a magazinszerkesztő szakemberek munkáját hivatott segíteni. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén is folyik egy ilyen rendszer fejlesztése, aminek a folyamatába én is becsatlakoztam.

A munkám során ezt a terméket egészítem ki három teljesen új funkcióval. Olyan egyszerűvel, mint a vonalak rajzolása, mely egy egyszerű, de mégis sokrétűen használható funkció. Valamint dinamikus tartalmak implementálhatósága és megjelenítése, mely egyre inkább elvárás a digitális magazinoktól. Illetve sablon alapú cikkgenerálással, ami egy teljesen új lehetőség lesz a grafikusok számára, ami reményeim szerint megkönnyíti és felgyorsítja a munkájukat. A fejlesztések elkészültével azt várom, hogy a szoftver úgy rövidíti le a magazin-szerkesztő szakemberek munkáját, hogy közben vadonatúj lehetőségekkel egészíti ki az eszköztárukat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.