Energiamenedzsment az oktatásban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Németh Bálint
Villamos Energetika Tanszék

Manapság egyre nagyobb figyelmet kapnak az energiafelügyeleti rendszerek, melyek segítségével jelentős energiaköltségek megtakarítására van lehetőség. Ebből kifolyólag a villamos energetikának ezen területe igen nagy mértékben fejlődik. Széleskörű alkalmazását a sokoldalúsága mellett a megbízhatósága teszi lehetővé. Ahhoz viszont, hogy más szakterületen dolgozók is használni tudják a rendszert, számukra is könnyen kezelhető felügyeleti szoftvert alkalmazása szükségeltetik.

Az AVReporter felügyeleti szoftver megfelelő megoldást nyújt az integrálhatóságra, megbízhatóságra és a könnyen használhatóságra. A szoftver adta lehetőségek legjobb kihasználásához viszont az energiamenedzsment oktatásába is be kell vonni.

A tanszéki energiamenedzsment oktatás fejlesztésének céljából, az eddig használt mellett egy új, korszerű felügyeleti szoftver bevezetésére kerül sor. Az AVReporter programmal bővül az oktatásban használt szoftveres eszköztár, ami nagyban elősegíti a villamos energetika ezen területének megértését a hallgatók számára. Ebben a munkában vettem részt a félév során, amiről a szakdolgozatom is szól.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.