Energiamenedzsment használata az épületvillamosságban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Németh Bálint
Villamos Energetika Tanszék

A szakdolgozatom készítése során az energiamenedzsment szakterületét tanulmányoztam. Bemutatom a használatának fontosságát, valamint ismertetem a legújabb nemzetközi szabványt, ami az energiamenedzsment rendszerek kiépítésére vonatkozik, és amelyet a Magyar Szabványügyi Testület 2012-ben Magyarországon is bevezetett.

A tudatos és szabályozott energiafelhasználáshoz szorosan kapcsolódik a 2012. január 1-jétől kötelező energiatanúsítvány, amellyel kapcsolatban ismertetem a kiállításának menetét, valamint a Magyarországon használt tanúsítvány tartalmát.

Dolgozatom bemutatja az energiafelügyeleti rendszerek használatának jelentőségét, valamint általános felépítését. Ezek után részletesen bemutatom a Villamos Energetika Tanszéken található PLS fal felépítését és működését. Legvégül ismertetem az általam tervezett energiafelügyeleti rendszert, amely magába foglalja a V1 épület és a Nagyfeszültségű Laboratórium villamos hálózatán túl a víz-, és gázfogyasztás mérését is. Bemutatom az általam választott készülékeket, a kommunikáció beállítását, és a felügyeleti szoftvert, amelyben részletezem igény szerint készíthető riasztási üzenetek létrehozását is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.