Energiamenedzsment mérőfal továbbfejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Tamus Zoltán Ádám
Villamos Energetika Tanszék

A szakdolgozatom témája az energiamenedzsment szakterület vizsgálata. Bemutatja az ezzel kapcsolatos alapfogalmakat, céljait, lehetséges eszközeit, valamint gyakorlati jelentıségét.

A szakdolgozatom külön kitér a felügyeleti rendszerek vizsgálatára, egy általános bevezetı után részletezi a Schneider Electric PowerLogic rendszerét, ami a BME Villamos Energetika tanszéki PLS mérıfal mőködésének alapjául szolgál. A dolgozat tárgyalja a jelenleg a falon végzett méréseket, külön megvizsgálva a mérés indokait és megvalósulását.

A dolgozat bemutat olyan lehetıségeket, amelyeknek a mérésbe történı beillesztése esetén emelni lehet a Villamos Energetika laboratórium mérés színvonalát. A vizsgálat tárgya lesz egy költséghatékonysági vizsgálat, amely során az Elmő Nyrt. díjszámítását felhasználva egy mintahálózaton keresztül a vezérelt áram használata, elınyei kerülnek bemutatásra.

A dolgozat tartalmazza egy olyan mérési feladatnak az átalakítását, melynek során a hallgató a meddıkompenzálásról szerezhet mélyebb ismereteket. Kialakításra kerül egy olyan mérési résznek a megfogalmazása is, ahol annak a lehetısége lesz megvizsgálva, hogy egy speciális fogyasztót, kompakt fénycsövet építsünk bele a rendszerbe.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.