Épületvillamosítás és épület felügyelet KNX rendszrrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

A tervezőmérnök feladata, egy megbízható, biztonságos hálózat létrehozása, amely illeszkedik a környezetéhez, és az elvárt igényeknek megfelel. Az elektromos tervezés elsősorban szabványok és rendeletek alapján történik, amelyek betartásával a fenti kritériumok biztosan teljesíthetőek. A szakdolgozatomban egy balatoni szálloda erőátviteli és az ehhez igazodó KNX-es hálózat tervét készítem el.

A tervezendő szálloda alaprajzának a megrajzolása, majd a fűtési és gépészeti hálózat koncepciójának az elkészítése után a megjelölt források segítségével valamint a Hungaroproject Mérnökirodában folytatott gyakornoki program keretében elsajátított tudás birtokában álltam neki a tervezési feladatnak. A megvalósítandó igényeket felmérve, valamint az egyes lehetőségeket megvizsgálva, a szabványok figyelembevételével, mindvégig az energiaminimalizálásra törekedve a hálózat erőátviteli tervét elkészítettem.

A KNX-es rendszer topológiájának, átviteli struktúrájának, valamint az előforduló rendszereszközök ismertetése után, konkrét gyártó készülékei példáján a lakórészeket épületfelügyelettel egészítettem ki, azok topológiáját, elosztótervét, valamint a címzéseit (fizikai, csoportcím) elkészítettem. A terveket AutoCAD program segítéségével megrajzoltam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.