Épületvillamosítási tervezés nemzetközi projekt keretében

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szedenik Norbert
Villamos Energetika Tanszék

Minden épület létesítésénél elengedhetetlen a precíz villamos tervezés, amely nemcsak a megbízható áramellátó rendszer kialakításának, hanem a biztonságos és energia hatékony üzemeltetésnek is alappillére. Az egyre összetettebb megrendelői igények, az új gépészeti berendezések, továbbá az intelligens rendszerek elterjedése miatt egyre nagyobb szükség van napjainkban a szerteágazó ismeretekkel rendelkező villamos tervezőkre. A szakemberek feladata a legjobb műszaki megoldások kidolgozása, amely hozzájárul a költséghatékony, biztonságos és problémamentes kivitelezéshez, későbbi üzemeltetéshez.

Az elmúlt két év folyamán, mint tervező gyakornok dolgoztam a Hungaroproject Mérnökiroda Kft.-nél. Ez idő alatt jelentős tapasztalatra és többlettudásra tettem szert az épületek erősáramú villamoshálózatainak tervezése területén. Az itt végzett tervezői tevékenység ihlette a témaválasztásomat.

Dolgozatomban egy valós, épületvillamossági szempontból rendkívül összetett nemzetközi projektet, ami nem más, mint egy tengerparti luxus villa, felhasználva igyekszem minden, a tervezési folyamat szempontjából releváns területre kitérni, de ez nem egyszerű feladat, hiszen egy–egy terület önmagában is szolgálhatna diplomaterv témaként, kiváltképp egy ilyen, nagy volumenű beruházás esetén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.