Ergonómikus fájlkezelő rendszer fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Dolgozatom témája egy már meglévő fájlkezelő alkalmazás kibővítése. Az alkalmazás a nagy sikerű Total Commander példájára készült, a .NET keretrendszerben, WPF platformon implementálva. Az alkalmazás újítása, hogy teljes mértékben moduláris felépítésű, minden komponense pluginek formájában van jelen és bármikor kicserélhető a teljes program újrafordítása nélkül.

Az én feladatom az volt, hogy a már meglévő komponenseket úgy bővítsem, hogy támogassák a copy-paste és drag n drop funkciókat, tehát az alkalmazás képes legyen fájlokat átadni a vágólapon keresztül más alkalmazásoknak, valamint a programon belül is működjön a másolás, beillesztés.

További feladatom volt még a fájldarabolás és –összeállítás a zip fájl létrehozás, a mappa létrehozàs, a fa struktura nézet és a Google Drive bővítmény implementálása.

A dolgozat első részében bemutatom a program készen kapott változatát, majd az általam megvalósítandó funkciók hátterét és implementációját, valamint a módosításaim illeszkedését a már meglévő rendszerhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.