Érintőkijelzőre optimalizált kezelőfelület fejlesztése elektronikus banki szolgáltatáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban a mobil technológia rohamos fejlődésen megy keresztül. Az okostelefonok és táblagépek térhódításának, és a mobilinternetnek köszönhetően ezeken az eszközökön fogyasztjuk a híreket, nézzük meg az időjárás-előrejelzést, vagy épp rendelünk pizzát, amíg hazaérünk villamossal. Egyre többen rendezik az interneten a pénzügyeiket is. Ezt felismerve a pénzintézetek is sorba jelentetik meg saját netbankjuk mobil eszközökre szánt változatát.

Az Online Üzleti Informatika Zrt. 1989 óta szállít pénzügyi rendszereket partnereinek. Dolgozatom témája a számlavezető rendszer netbankjához a partnerek igényeit figyelembe véve olyan felhasználói interfész tervezése és megvalósítása, melyet a bank ügyfelei kényelmesen és megelégedéssel használhatnak érintőképernyős eszközeiken, elsősorban mobiltelefonon.

A dolgozatban bemutatom a témával kapcsolatos felméréseim eredményét a mobilinternetes és internetes bankolási szokásokról, majd általánosan elemzem a mobil netbanki felület megvalósításával kapcsolatban felmerült kérdéseket.

Összehasonlításra kerülnek különböző megvalósítási lehetőségek, technikák kiemelve azok előnyeit és hátrányait.

Végigvezetem az olvasót egy demo rendszer megvalósításán, röviden bemutatom a felhasznált technológiákat, és kifejtem a tervezés és implementálás során felmerült problémákkal kapcsolatos tapasztalataimat, megoldásaimat, végül bemutatom az elkészült szoftveralkalmazást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.