Erőművi termelésiránytó- és végrehajtó rendszer webes interfészének fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban a villamos energia előállításában egyre fontosabb szerepet játszanak a megújuló energiaforrásokra épülő megoldások. Az Európai Unió által 2009-ben kiadott Új Megújuló Energia Irányelv szerint Magyarországon 2020-ra a végső energia felhasználás 13 százalékának megújuló erőforrásnak kell lennie.

A szakdolgozat témája egy megújuló energián alapuló erőmű bálatárolójának adatgyűjtő rendszere és a megjelenítéséhez használandó felület. Mezőgazdasági utótermékként megmaradt bálák égetésével állítanak elő villamos energiát és melegvizet. A dolgozatban ismertetésre kerül a bálatároló és a létező rendszer felépítése. A megvalósítás alapja a .NET keretrendszer, a rendszer és az ehhez tartozó adatbázis a kiegészítő komponensekkel együtt bemutatásra kerülnek a dolgozatban. A rendszer által gyűjtött adatok kiértékelése után készített jelentések egyre fontosabbak a korszerű ipari folyamatokban. A dolgozat során ezek is ismertetésre kerülnek.

A rendszer fejlesztéseként egy már létező naplózás és a hozzá tartozó adatbázis megtervezése és megvalósítása volt a feladat. A szakdolgozat második felében a megvalósítás során felmerülő problémák és a megoldásaik kerülnek elemzésre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.