Értékesítési portál fejlesztése modern felületi technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internet térhódításával mind inkább háttérbe szorulnak a hagyományos kommunikációs csatornák. Ez nem csak a kommunikációra és a hírekre igaz, hanem ezekkel egyszerre érintette a szolgáltatásokat is. Sorra nyílnak a web áruházak, költöztetik ügyfélszolgálatukat az internetre nagyobb cégek. A diplomatervem témája, egy biztosító portál részfunkcionalitását ellátó alkalmazás is ehhez az átalakuláshoz kapcsolódik.

Ennek megfelelően álltam neki az alkalmazás fejlesztésének. Megterveztem a megvalósítandó funkciókat, melyek lefedik azt a funkció halmazt, mely a portál működéséhez szükséges. A tervezés során három alapvető feladatot szándékoztam megcsinálni. Ezek három különböző területét fedik le az online ágazatnak. Az első funkció lefedi a biztosítási funkciót, felveszi a felhasználó személyes adatait és gépjárművének paramétereit. A működést az teszi teljessé, hogy generál egy PDF-et, mely tartalmazza a korábban felvett adatokat.

A második rész az ügyféllel történő kapcsolattartást segíti. A felhasználó üzeneteket hagyhat különböző témában. Itt jelezheti az oldal üzemeltetőjének speciális igényeit, illetve tehet kárbejelentést is. Ehhez kapcsolódik az utolsó része az alkalmazásnak, ami egy adminisztrátori konzol. Itt a megtekinthetőek a kapott üzenetek, és lehet válaszolni rájuk.

A tervezés után a fejlesztés következett, amely során implementáltam a megtervezett funkciókat. Nem maradhatott el a tesztelés sem, ami végigkísérte a fejlesztés menetét. A tesztelés során felmerülő hibák megkönnyítették a fejlesztést, irányt mutattak, hol van még javítani való az alkalmazáson.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.