Értékesítési rendszer fejlesztése kisvállalkozások számára Microsoft SQL és ASP.NET alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

Manapság egyre fontosabbak a vállalatok életében a különböző vállalatirányítási rendszerek. A munka tervezése és követése mellett egyre fontosabb az eladások követése is, főleg a szolgáltató iparban. A nagyvállalati megoldások mellett azonban a kisebb cégeknek gyakran valamilyen specifikusabb és könnyebben tanulható programra lenne szükségük, amit a vállalkozás fejlődésével együtt lehetne fejleszteni és bővíteni. Egy ilyen szoftver tipikus megvalósítása valamilyen többrétegű alkalmazás melyben a rétegek egymástól függetlenül fejleszthetők vagy lecserélhetők.

Szakdolgozatomban egy ilyen kisvállalkozás eladáskövető szoftverét készítem el ami jól modellezi egy gépjármű szerviz számára fontos informatikai funkciókat, főként az eladásokra és az ügyfélkövetésre figyelve.

Munkám során a legnagyobb hangsúlyt az adatbázis megvalósításra helyezem, úgy hogy a fő fókusz a teljesítményen és a takarékosságon legyen. Ezek tervezésébe és megvalósítására ezért bővebben is kitérek.

Az adatok tárolásához és az üzleti logikához SQL szervert használok, a megjelenítéshez és az alkalmazás kezeléséhez pedig ASP.NET core projektet készítek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.