Eseményszervező fejlesztése ASP.NET MVC platformon

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a legtöbb internetes szolgáltatásban központi szerepet játszik a felhasználók közötti kapcsolat és a közös élmények.

Az azonos érdeklődés köré épülő események megszervezésére ugyan léteznek megoldások, de ezek nem feltétlen merítik ki a felhasználói igényeket olyan módon, ahogy a legtöbb hozzáférő személy azt szeretné, egyszerűen. Emellett rengeteg szoftverfelülettel találkozhatunk manapság, amelyek nem biztos, hogy megkönnyítik az egyértelmű használatot.

Diplomatervem egy olyan ASP.NET MVC alapú webes alkalmazás fejlesztésének folyamatát írja le, amely a leírt igényekre nyújt megoldást. A fejlesztés során fontos szerepet töltött be a felhasználóbarát működés, valamint a szoftver továbbfejleszthetősége.

Dolgozatom első felében röviden bemutatok néhány piacon lévő megoldást ezen a területen, valamint a felhasznált technológiák kapnak részletesebben szerepet.

A dolgozat második felében az alkalmazás fejlesztési fázisai kerülnek bemutatásra. A rendszer specifikálását a felhasználói esetekre kitérve a részletesebb modellezés leírása követi. A fejlesztői és felhasználói szempontból érdekes részleteket bővebben ismertetem, majd a továbbfejlesztési lehetőségeket és az eredményeket vázolom a dolgozat végén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.