Ételrendelés felvételét megvalósító online szolgáltatás

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az ételrendelések leadásának napjainkban számos formája van. A telefonon történő megrendeléseket manapság egyre inkább felváltják az online rendelési felületek, melyek adott esetben több funkciót biztosítanak a vásárlónak, mint telefonos társaik. Ezeken a felületeken a felhasználó hosszasan elidőzhet, több ideje van a döntésre és jobban szemügyre tudja venni a kedvezményeket is, ezáltal több, egyedi lehetőséget biztosíthat az adott szervezet vásárlóinak az általa felkínált ételekkel kapcsolatban.

Az ételrendelés iparága egyre több könnyen integrálható rendszert tartalmaz, a futárszolgálatoktól kezdve a számlázáson át a pénzügyi kimutatásokért felelős rendszerekig. Így a szakdolgozatom célja, egy olyan online ételrendelést megvalósító szolgáltatás tervezése, amely modern webes technológiákkal készül és a fent említett rendszerekhez könnyen kapcsolható, ezzel biztosítva a maximális felhasználói élményt.

Megoldásom során ismertetem a jelenleg elérhető online ételrendelő rendszereket és a hozzájuk szorosan köthető iparágakat. Bemutatom azon modern webes technológiák elterjedésének okait és sajátosságait, melyek felhasználásával megtervezem az alkalmazásomat. Ezen technológiák közé tartozik például a React és a Redux. A piacon fellelhető megoldások legjobb tulajdonságait egyesítve részletesen megtervezem az online ételrendelő alkalmazásomat. Bemutatom, hogy egy külső szolgáltatás, jelen esetben egy futárszolgálat, hogyan integrálható a rendszerrel. Végül pedig a megtervezett webalkalmazást skálázhatóság szempontjából vizsgálom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.