Ételrendelési mobilalkalmazás fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a mobiltelefonok szinte elengedhetetlen részei a hétköznapoknak. Kis méretük és sokoldalú funkcionalitásuk miatt manapság már majdnem minden ember zsebében ott pihen. A technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre összetettebb alkalmazásokkal gyarapodik a mobilpiac, melyeknek eddigi elérhetősége csak az asztali verzióra korlátozódott. Manapság már a szolgáltatók is látják a potenciált a mobilpiacra való terjeszkedésre.

Jelen szakdolgozat témája egy ételrendelési szolgáltatás bemutatása, melynek felhasználói felülete elszakad a PC világból és az Android platformra összpontosul. Bemutatásra kerül e szolgáltatás tervezési fázisa, implementálási fázisa egészen az adatbázis-tervezéstől az okostelefonon futatott applikációig, valamint végezetül az elkészült műszaki alkotás elemzése.

A mobilalkalmazás segítségével a felhasználók képesek opcionálisan profilt létrehozni, majd preferenciák hozzáadásával egyénre szabni a kínálatot. Lehetőség nyílik ételeket rendezi és szűrni a könnyebb kereshetőség érdekében, valamint rendelési listát összeállítani, majd továbbítani az étterem felé. A közvetlenebb kapcsolat kialakítása végett a kínált fogásokat írásban, avagy pontok segítségével értékelheti minden regisztrált felhasználó.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.