Ethernet alapú telemetria modul tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Zoltán György
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Szakdolgozatom során egy olyan Ethernet alapú telemetria modult kellett terveznem, amely a 2016-os Shell Eco Marathonon a Budapesti Műszaki Egyetem által indított autó navigációs adatait méri és továbbítja egy külső szerverre. Az adatokat a külső szerver rögzíti és megjeleníti a csapat számára kiértékelés céljából.

Az irodalomkutatás során először bemutattam az Ethernet működését majd áttekintettem a szükséges szenzorokkal kapcsolatos információkat. Összefoglaltam az egyes szenzorok működési alapelveit és összefüggéseit, valamint a kalibrációjának főbb lépéseit.

A hardvertervezés során piackutatást végeztem az egyes részegységek alkatrészeivel kapcsolatban, majd ezek közül kiválasztottam a célra legmegfelelőbbeket, majd nyomtatott huzalozású lemezt terveztem. A hardver felélesztése után tesztszoftvereket írtam az egyes perifériák működésének ellenőrzésére.

A mikrokontrollerre C nyelven egy olyan szoftvert fejlesztettem, amely képes TCP/IP protokollal kapcsolódni egy távoli szerverhez, majd a mért adatokat továbbítani a számára. A működést funkcionális tesztekkel igazoltam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.