Ethernet loop protection implementálása Lightware 25G videó mátrixon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A dolgozatban először ismertetésre kerül az Ethernet hurok kezelésének fontossága, valamint az, hogy a hurok milyen problémákat okozhat egy hálózati struktúrában. Ezután a legfontosabb hálózati protokollokkal, és a hálózati útválasztókkal kapcsolatos általános fogalmak is tisztázva lesznek.

Miután az alapfogalmakat bevezettem, ismertetem a Lightware 25G mátrix szoftverkomponenseit és hálózati struktúráját, illetve a vezérlő processzorán futó Linux operációs rendszert. Bemutatom, hogy a gyakorlatban használt legfontosabb hálózati protokollok hogyan működnek, és a napjainkban leggyakrabban használatos hálózat diagnosztikai szoftvereszközök alkalmazására is sor kerül.

Ezután áttanulmányozom a Distributed Switch Architecture-t (DSA) támogató Marvell 88E6176-os switch IC adatlapját, és a dolgozat témáját legjobban érintő DSA fejezetet.

Az irodalomkutatást követően a korábban megszerzett tudás segítségével néhány általam specifikált hálózati struktúrán fogom bemutatni a DSA protokoll működését, és elvégzek rajtuk néhány ezzel kapcsolatos mérést is. Ezek alapján megtervezem az Ethernet hurok elleni védelmet a 25G videó mátrixra.

A dolgozat végén pedig az általam kidolgozott megoldás kerül implementálásra Linuxra C/C++ programozási nyelven.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.