Étrend tervező alkalmazás készítése SAP PLM rendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A félév folyamán a Diplomamunkám részeként egy étrend tervező alkalmazás elkészítésének előkészületein dolgoztam. A tevékenységemet azzal kezdtem, hogy részletesen utánajártam annak, hogy az új, elosztott webes technológiákat milyen körülmények segítették abban, hogy vállalatirányítási rendszerek esetében is mindennapivá váljon a használatuk.

Ezek után részletesen kivizsgáltam és bemutattam az SAP által fejlesztett és gondozott SAP Fiori megoldást. Mivel a Diplomamunkám SAP HANA memória alapú adatbázisra fog épülni, ezért ennek a megoldásnak is alaposabban utánajártam. A Megoldások megismerése után a Fiori által használt SAP UI5 keretrendszert hasonlítottam össze a piacon található többi webes keretrendszerrel. Az általam megvizsgált másik két keretrendszer a Google gondozásában lévő Agular2 és a Facebook által fejlesztett React volt.

A félév következő lépése az volt, hogy megvizsgáltam, hogy milyen fejlesztői eszközök állnak rendelkezésemre a feladatom elvégzéséhez majd ezeket összehasonlítottam és dokumentáltam. A következtetés végül az lett, hogy csak az egyik eszköz használatával is el tudnám végezni a szükséges fejlesztéseket. Azonban a legmagasabb hatékonyságot akkor tudom elérni, ha mindkét eszközt használom párhuzamosan.

Ezek után utánajártam és pontosabb információkat szereztem arra vonatkozóan, hogy milyen vállalti igényeknek kell eleget tegyen az alkalmazásom. Pontosan meghatároztam milyen funkcionális igényeket kell kielégíteni és ezt UML use-case diagram formájában is definiáltam.

Az igények felmérése után elkészítettem egy tervezett felhasználói felületet beépített mögöttes logika és modell nélkül, illetve megterveztem egy lehetséges adatbázis struktúrát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.