Étrendkészítő webalkalmazás PHP OO alapon

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az egészséges étkezés és ebből adódóan az étrendkészítés manapság egyre fontosabbá váló tényező minden ember számára, mivel a modern, rohanó élet nem hagy időt arra, hogy eldöntsük mi az, ami egészséges vagy megengedhető számunkra étkezéseink során. Az alkalmazás ebben nyújt segítséget oly módon, hogy a felhasználók közreműködésével létrehoz egy tudásbázist, mely alapanyagokat, élelmiszereket, recepteket, ezek kapcsolatait és egyéb speciális tudnivalókat tartalmaz.

A begyűjtött információk és a felhasználók személyes paraméterei és preferenciái alapján a rendszer képes számukra könnyedén személyre szabott heti étrendet készíteni, mely az említetteken túl figyelembe veszi az orvosi ajánlásokat, javaslatokat a tápértékek és kalória bevitel terén.

Az étrend elkészítése után további segítséget nyújt annak követésében azáltal, hogy segít megtalálni az oldalon regisztrált hasonló felhasználókat vagy éppen meghívni a személyes ismerősöket, hogy együtt könnyebben menjen a rendszeres egészséges táplálkozás betartása a kezdeti időkben és hatékonyan elérhetőek legyenek a kitűzött célok.

A rendszer egy objektum-orientált PHP alapú webalkalmazás formájában kerül megvalósításra, amelynél a kezdetektől cél a globális, minőségi jelenlét, ezért már a tervezés során fontos a jó skálázhatóság és a magas rendelkezésre állás.

Az okos telefonok elterjedése és azok technikai fejlődése lehetővé teszi a webalkalmazás kiterjesztését ezen eszközökre HTML5 alapokon, így az elkészített felület egyszerre képes minden funkciót biztosítani asztali környezetben és ugyanakkor a lényeges információkat optimalizált, kényelmes formában tálalni a mobil felhasználók számára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.