Étterem portál fejlesztése ASP.NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dávid Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A XXI. század embereinek egyik legnagyobb problémája az egészségi állapotuk karbantartása, az egészséges táplálkozás segítségével. Mivel a mindennapi rohanó élet nem teszi lehetővé a tartalmas étrend szerint való étkezést, így annak érdekében, hogy egészségünket megőrizzük, több energiát kell fektetnünk étrendünk tudatos összeállítására.

Mivel az Internet az életünk nélkülözhetetlen részévé vált, gyakran fordulunk az ételrendelés e módjához. Azt viszont, hogy a rendelt étel, mit tartalmaz, milyen alapanyagokból készült és milyen hatással lehet a szervezetünkre, nem tudjuk meg a rendelésre fordított rövid idő alatt. Viszont, ha tudatosan keresnék a feltételeinknek megfelelő ételek között, sokkal jobb eredményt érhetnénk el, ugyanannyi idő alatt. A keresési szempontok első helyén általában az ár áll, csak azután következik a tartalom. Viszont ha két hasonló étel közül ki tudom szűrni azt, amely csak olyan alkotóelemeket tartalmaz, amelyek kedvemre valók, akkor nem tudok rosszul választani.

Az első fejezetben röviden ismertetem céljaim és ötleteim, melyek felhasználásával a tervezési fázis első, és talán legfontosabb részével, az adatbázis tervezéssel folytatom. Itt részletesen kifejtem a rendszer jelenlegi és jövőbeli lehetőségeinek alapjait, melyekre támaszkodva a modern technikák és megjelenítés segítségével egy komplex moduláris webalkalmazást építek fel. A legfontosabb szempontok közé az egyszerű használatóság és átláthatóság, gyors működés és a felhasználói élményt fokozó funkciók tartoznak. A felhasználókezelés és jogosultsági rendszer kapcsolatát bemutatva próbálom szemléltetni a használhatóság sokszínűségét, és a hierarchiában rejlő feladatmegosztás lehetőségeit.

A dolgozatot a portál állapotfelmérése és a fejlesztés során szerzett tapasztalatok közzététele után, a továbbfejlesztési lehetőségek rövid áttekintésével zárom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.