Éttermi rendelés feladó és nyomkövető rendszer fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elmúlt évek során az internethasználók száma jelentősen megnövekedett nemcsak Magyarországon, de szerte a világon is. Mindenki igyekszik kihasználni az Internet adta kényelmi szolgáltatásokat a munka és a magánéleti területen egyaránt. Az üzleti világ is felismerte az ebben rejlő piaci lehetőségeket és a web fejlődésével egyre korszerűbb és szerteágazóbb szolgáltatásokat igyekszik nyújtani. Ma az egyik legdinamikusabb ágazat az elektronikus kereskedelem, melynek jelentős képviselői a különféle webáruházak.

A feladatom egy olyan alkalmazásrendszer elkészítése volt, mely két részből tevődik össze, egy webalkalmazásból, mely étteremi webshopként működik, és egy kliensalkalmazásból, mely a feladott rendelések kezelését illetve nyomon követését valósítja meg. A munkát újgenerációs .Net eszközök felhasználásával végeztem el. A webáruházat ASP.Net MVC4, a klienst WPF, az alkalmazások közötti kommunikációt pedig WCF segítségével valósítottam meg.

A dolgozat első részében bemutatom, az internetes kereskedelem hazai helyzetét, és felmérem annak hasznosságát egy kisvállalkozás szemszögéből, majd áttekintem az alkalmazásrendszer szempontjából releváns technológiákat és tervezési mintákat. A 3. fejezetében a webáruházakkal kapcsolatos általános jellemzőkre keresem a választ, majd számba veszem a megvalósítandó funkciókat és ezekhez tartozó adatbázis elemeket. A tervezés utolsó szakaszában a weboldal és a desktop alkalmazás látványterveit ismertetem és összefoglalom a drótvázas tervezés előnyeit. A dolgozat gerincét az alkalmazásrendszer felépítésének és működésének áttekintése képezi. Végül a munkámat a fejlesztés során szerzett tapasztalatok rövid áttekintése után a továbbfejlesztési lehetőségek számba vételével és értékeléssel zárom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.