Explicit és implicit csoportok kezelése közösségi hálózatokban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A diplomamunka feladatának eredményeként, a közösségi hálózatokat és a felhasználók szokásait megvizsgálva egy olyan üzenetszervező rendszert hoztunk létre, amelyben az üzenetek dinamikusan eljutnak azokhoz a tagokhoz, melyek számára azok érdekesek lehetnek. Ehhez olyan csoportokat vezettünk be, amelyek valamilyen közös tulajdonság, téma alapján automatikusan létrejöhetnek. A felhasználók szavazással globálisan változtathatják egyes üzenetek fontosságát, megjelenítési sorrendjét. Az üzenetek implicit és explicit címkézéssel kerülnek be a rendszerbe.

A szoftverfejlesztési életciklushoz hűen az első a fejezetben a követelmények definiálása zajlott. A követelmények pontos kialakításához a piacon lévő jól bevált megoldásokat is figyelembe vettük. Ezek után kezdetleges felhasználói interfész vázlatot mutattunk be a már definiált főbb funkciókkal.

A következő fejezetben a tervezésről esett szó. Pontos definiálásra került az implicit csoport fogalma és a mögötte működő logika. Tárgyaltuk, hogy a szöveges üzenet tartalma alapján miként jöhetnek dinamikusan létre az ilyen csoportok. Erre a feladatra már létező szolgáltatásokat vettünk nagyító alá és mérlegeltük, hogy lehetne effektíven felhasználni őket.

Az utolsó nagy fejezet magáról a megvalósításról és a rendszer implementálásáról szól. Egy nagy rendszer nyílt forráskódjának újrafelhasználásával építettük fel a saját üzenetszervező rendszert. A követelményekhez mérten minden funkciót megvalósítottunk és integráltunk.

A munka a megvalósított rendszer bemutatásával és tesztelésével ér véget. A végeredményül létrejött HAVER üzenetkezelő mobil webes szolgáltatás egy gyors, nagy felhasználói bázist kiszolgálni képes rendszer, amely nyitott kapukkal várja az egyetemi közösségünk minden érdeklődő tagját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.