FRT rendszerfejlesztés LabVIEW cRIO-val

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Béla
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomaterv bemutatja egy LabVIEW környezetben létrehozott Formula Student Electric versenyautó magasabb szintű szabályozásokat végző elem szoftveres keretrendszerét, majd annak működését.

A feladat megvalósítása a teljes FSAE versenykiírás során kiadott szabálykönyv tanulmányozásával kezdődött. Ezután a BME Formula Racing Team csapata által épített előző éves autót – FREC-003 –, majd ennek az aktuális versenyszezonra tervezett továbbfejlesztésének – FREC-004 – koncepcióját tanulmányoztam.

Ezen ismeretek alapján kezdődött el a szoftveres keretrendszer megírásához vezető első lépések, a követelmények megfogalmazása, megalkotása. A jelenlegi formája a fejlesztés során többszöri iterációs lépések alatt alakult ki, mindig figyelembe véve az érintett másik részegységen dolgozó csapattársaim által támasztott követelményeket.

Az így létrehozott keretrendszer alkalmas a legalapvetőbb feladatok ellátására, amik egy Formula Student versenyautóban előfordulhatnak a hajtás vezérléssel kapcsolatosan. Alapvetően a célja egy erre a felhasználási felületre tervezett, ugyancsak LabVIEW-ban elkészített szabályzó algoritmus kiszolgálása és futtatásának biztosítása.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.