Facebook graph API alapú eseménykereső weboldal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Társadalmunk információ-éhsége kielégíthetetlen. A minket körülvevő világról szeretnénk minél többet, minél gyorsabban megtudni. Ez a tény és az internet nyújtotta lehetőségek adtak esélyt különböző online adatbázisok, keresők és sok más szolgáltatás létrejöttének.

Sok emberrel előfordul, hogy unatkozni kezd és ilyenkor ez az információ-éhség dolgozni kezd: Milyen programokat tudnék találni a városomban? Lesz valahol ma este egy jó koncert?

Unatkozó emberünknek segíthet például a TripAdvisor, ami egy adott városban elérhető helyeket és szolgáltatásokat kategorizál és online, kereshető formában tesz elérhetővé. Viszont, amit a TripAdvisor és sok más online társa nem tud vagy véleményem szerint nem elég jól tud, az az előre leszervezett események (például egy koncert) megtalálása. Lehet piaci igény tehát egy ilyen szolgáltatás elkészítésére.

Diplomamunkám célja annak összefoglalása, hogy hogyan kellene egy eseménykereső szolgáltatásnak működnie, valamint annak bemutatása, hogy hogyan valósítottam meg egy ilyet a Facebook Graph API használatával. Diplomamunkám zárásaként értékelem is az így elkészített szolgáltatást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.