Fájlmegosztó keretrendszer fejlesztése Raspberry PI eszközre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság nagyon elterjedtek a különböző fájlmegosztó portálok, rengeteg funkcióval rendelkeznek, nagy tárhely áll a felhasználó rendelkezésére és kényelmesen lehet kezelni a feltöltött fájlokat. Ezek a szolgáltatások legtöbbször ingyen is igénybevehetőek, de néhány esetben adott limit feletti tárhelyért fizetni kell. Egy ilyen rendszer követelményeihez tartozik, hogy bármikor elérhető legyen egy egyszerű böngészővel, kényelmesen lehessen használni és a felhasználónak csak regisztrálnia kelljen, ha használni szeretné a szolgáltatást.

Dipomamunkám keretein belül egy olyan fájlmegosztót valósítottam meg, amely valamennyi követelménynek megfelel, egy egyszerű felhasználó összes igényét kielégíti és egyszerűen lehet használni. Fontos megjegyezni azonban, hogy az általam készített fájlmegosztó annyiban eltér az ismertebb portáloktól, hogy elég egy egyszerű és olcsó eszköz az üzemeltetéséhez, továbbá egy privátabb megoldást kínál.

Az alkalmazás egy Raspberry PI eszközön fut, így a fejlesztés során figyelembe kellett vennem, hogy limitált erőforrások állnak rendelkezésre a szoftver futása közben.

A dolgozatban leírom az alkalmazás funkcióit, bemutatom a felhasznált tehnológiákat, részletesen szemléltetem az alkalmazás felépítését, kitérve az adatbázis struktúrájára is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.