Feladat nyilvántartó rendszer tervezése és megvalósítása Java környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen szakdolgozat témája olyan webszolgáltatás (webservice) fejlesztése, amely alkalmas folyamatok és felhasználók monitorozására. Célom, hogy prototípus jellegű alkalmazáson keresztül bemutassam az ilyen rendszerek főbb részeit, a technológiai kihívásokat és lehetséges megoldásokat.

Ennek érdekében a dolgozat tartalmaz egy pontos specifikációt az elkészítendő rendszerről és annak felhasználási eseteiről. Továbbá ad egy részletes áttekintést a felhasználni kívánt technológiákról, többek között az Enterprise JavaBeans (EJB), Java Persistence API (JPA), Hibernate, és Spring valamint jQuery és Bootstrap használatának lehetséges előnyeiről, hátrányairól.

A megvalósítás következő fázisa az üzleti entitások valamint a velük kapcsolatos üzleti folyamatok felismerése, modellezése. Ezzel párhuzamosan kerül bemutatásra a backend achitektúra, a kiszolgálót megtestesítő JAVA alkalmazás csomagjainak osztályai. A fejlesztés során célul tűztem ki, hogy minél változatosabb problémák általánosan használt megoldásait mutassam be (például a Representational State Transfer (REST) webservice mind a négy (Create, Read Update, Delete, röviden CRUD) műveletnek megfelelő HTTP verb-et kiajánlja, példát mutatok paraméterek átvételére az elérési útvonalon, üzenet törzsében és sütiken keresztül is).

A backend fejlesztése után következett a frontend, vagyis a böngészőben futó felhasználói felület megtervezése és megvalósítása. Itt is korszerű technológiákat és az adott területen általánosan elfogadott megoldásokat használtam. Ennek köszönhető, hogy olyan reszponzív vékonykliens alkalmazás jött létre, mely nem csak személyi számítógépeken, de hordozható eszközökön (mobiltelefonok, tabletek) is kiválóan használható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.