Feladatmenedzsment rendszer .NET WinForms alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az embereknek sok feladatot kell megoldaniuk, kezdve egészen a legkisebb teendőtől a legnagyobb projektekig. A hatalmas mennyiségű feladat megszervezéséhez, nyilvántartásához és emlékezetben tartásához célszerű lenne egy feladatmenedzsment rendszer kialakítása. Egy sikeres megoldás képes lenne megkönnyíteni és felgyorsítani a szervezést, hatékonyabb terveket készíthetnénk, s ez végső soron termelékenységünket növelné. A feladat nehézsége az, hogy egy olyan alkalmazást célszerű elkészíteni, amely képes legyen a legegyszerűbb teendőtől kezdve a legbonyolultabb feladatok menedzselésére, rendelkezzen intelligens és gazdag funkcionalitással, mégis egyszerű legyen a használata.

Megannyi eszköz létezik, amely e problémakörre próbál megoldást kínálni. Az egyszerű teendők kezelésére szolgáló alkalmazások nem rendelkeznek elengedő funkcionalitással, míg a komplex, vállalati projektek menedzselésére használandó szoftverek egy hétköznapi felhasználó számára átláthatatlan és nem érhetőek el. Így hiányzik egy olyan alkalmazás, mely a két szoftver hiányosságait kiküszöbölve tartalmazza mindkettőnek az előnyét.

Ennek megoldására elemzéseket végeztem, hogy a teendőket milyen struktúrában lenne érdemes tárolni, rendszerezni. Kerestem a piacon már elérhető megoldásokat, megvizsgáltam erősségüket, amelyeket igyekeztem az én megoldásomban figyelembe venni. Áttanulmányoztam gyengeségüket, amelyeket ki akartam küszöbölni az én rendszeremben. Majd a C# programozási nyelv, az XML nyelv, a Microsoft. NET Keretrendszer, ezen belül is a Windows Forms és az XML könyvtárak tanulmányozásával, majd használatával létrehoztam egy grafikus alkalmazást, amely a feladatokat hierarchikus szerkezetben tárolja, egyes feladatok között függőségeket lehet megadni, ezek alapján segíti a határidők hozzárendelését, valamint prioritást is beállíthatunk.

Munkámmal egy olyan alkalmazást kívántam megalkotni, amely új irányt nyithat az emberi termelékenységet növelő eszközök világában, amely képes lehet majd akár radikálisan javítani az emberek munkáját. Másrészről szerettem volna megismerkedni egy grafikus alkalmazások elkészítéséhez szükséges technológiákkal, és tapasztalatokat szerezni ennek elkészítésében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.