Feladatvégrahajtás állapotkövetését támogató eszköz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A bonyolultabb, szoftverek fejlesztése ma már megköveteli fejlesztés követhetőségét és az implementálási fázisok előrejelelhetőségét. Ezért készültek olyan módszertanok, amik alkalmazásával biztosított a szoftverfejlesztés menedzselhetősége és segít a csapatmunkát. A Nokia Siemens Networks-nél az Agilis szoftverfejlesztési metódust, a Scrum-ok iterációnkénti teljesítményének becslésére, a feladatok ütemezésére és követésére készült a szakdolgozatomban ismertetendő web alkalmazás.

Az alkalmazást a fejlesztők töltik fel adatokkal és a csoportvezetők számára nyújt nagy segítséget, ezért a fő szempontok közé tartozott a könnyen kezelhető felület készítése, aminek használatát nem érzik nehézkesnek, egyszerű és átlátható, mindenki számára csak a szükséges adatok legyenek kiemelve rajta. A használata intuitív módon tanulható legyen, de tartalmazzon olyan logikákat, amik segítik a felhasználót eligazodni az alkalmazás funkciói között.

Ezt az alkalmazást, mint kooperatív képzésen részt vevő hallgatóként fejlesztettem, ezért fontos volt, hogy az elkészülése után, vagy akár az implementáció közben is be lehessen vonni, új fejlesztőket a projektbe. A készítés közben igyekeztem olyan technikákat és módszereket alkalmazni, ami segíti a bekapcsolódó további fejlesztőket.

Az alkalmazás elérhető a Nokia Siemens Networks Magyarország Kft Budapesti fejlesztő központjában.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.